flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Шепетівського району обвинувачується у порушенні правил дорожнього руху

02 грудня 2020, 15:20

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що 22.09.2020, обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля марки «ВАЗ» у стані алкогольного сп’яніння, в м. Шепетівка порушив Правила дорожнього руху, не маючи посвідчення водія, перед виїздом не перевірив і не забезпечив технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив наїзд на пішохода.

  Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.  

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

     За повідомленням прес-служби суду