flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Шепетівського району обвинувачується у викраденні банківської картки та крадіжці грошових коштів

28 грудня 2020, 15:35

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 357 (викрадення офіційного документу, вчинене з корисливих мотивів), частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що 23.09.2020, обвинувачений, у с. Велика Медведівка Шепетівського району, достовірно знаючи, де потерпілий ховає ключ до замка від вхідних дверей, взяв його та відчинив вхідні двері, після чого зайшов усередину будинку, де умисно, таємно викрав банківську картку АТ КБ «Приват Банк». Використовуючи мобільний телефон потерпілого, якого він знайшов під час пошуку грошових коштів, зателефонував до оператора обслуговування клієнтів АТ КБ «Приват Банк» та повідомив неправдиві відомості, змінив пін-код до картки, мобільний телефон залишив, а разом із карткою залишив місце події.

     Продовжуючи свої злочинні дії, зняв у банкоматі грошові кошти на загальну суму 2094 грн та через банківський термінал у магазині, ввівши пін-код, розрахувався за купівлю цигарок на суму 53,50 грн.

     Своїми протиправними діями обвинувачений спричинив потерпілому майнової шкоди на загальну суму 2147,50 грн.

     Окрім того, 14.11.2020, обвинувачений умисно, повторно, таємно викрав у спальній кімнаті будинку потерпілого грошові кошти в сумі 1050 грн, після чого покинув місце події.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 357 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

     Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

     За повідомленням прес-служби суду