flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розгляне справу стосовно обвинуваченого у порушенні правил полювання

06 травня 2021, 13:33

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 248 (порушення правил полювання, полювання на звірів, що занесені до Червоної книги України) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 13.03.2021 року, обвинувачений, маючи у власності мисливську гладкоствольну рушницю із відповідним дозволом на право її носіння та зберігання, достовірно знаючи про заборону полювання в даний період часу, взявши вказану рушницю із набоями до неї, пішов у ліс, де здійснив два прицільних постріли та у такий спосіб вполював самця «лося європейського» віком близько трьох років, який включений до переліку видів тварин, що занесені до Червоної книги України із категорією вразливий, від чого останній загинув.

В результаті незаконних, протиправних та умисних дій обвинуваченого державним інтересам у галузі раціонального використання й відтворення диких звірів, в особі Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство», завдано матеріальних збитків на суму 130000 гривень.

Нагадуємо, санкція ч. 1 ст. 248 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років.

За повідомленням пресслужби суду