flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хуліганство відносно неповнолітньої: суд ухвалив вирок із призначенням покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень

21 липня 2021, 15:45

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом)  та призначено покарання у виді у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Згідно з вироком суду, 16 травня 2021 року обвинувачений Б. перебуваючи неподалік відділення АТ КБ «ПриватБанк», яке розташоване  в м. Шепетівка, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, безпричинно застосував насильство із завданням неповнолітній потерпілій З.,  яка проходила поблизу нього та не була йому знайома, побоїв та тілесних ушкоджень, які відносяться до категорії легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричиняють короткочасний розлад здоров’я.

В судовому засіданні обвинувачений Б. свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав, кваліфікацію діяння та фактичні обставини не оспорював.

Неповнолітня потерпіла З. при призначенні покарання поклалась на розсуд суду.            

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням пресслужби суду