flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розгляне справу стосовно обвинуваченого в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень

25 серпня 2021, 11:27

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 121 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, тобто умисних тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід – тримання під вартою до 31.08.2021 включно.

Досудовим слідством встановлено, що 30.05.2021, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та знаходячись у будинку свого знайомого у м. Шепетівка, на прохання останнього залишити його помешкання, вступив у словесну суперечку з ним. Наблизившись до потерпілого, умисно наніс послідовно один удар кулаком в ділянку ока та скроні, один удар кулаком в ніс, два удари в нижню щелепу, внаслідок чого потерпілий втратив рівновагу та впав спиною на диван, вдарившись потиличною ділянкою голови об дерев’яне перило.

Після цього, обвинувачений наніс ще удар коліном в живіт та грудну клітину потерпілого.

В результаті неправомірних умисних дій обвинуваченого потерпілому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, як небезпечні для життя в момент спричинення, а вданому випадку до смерті; тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричиняють тривалий розлад здоров’я по відношенню до живої людини;  тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості. 

Нагадуємо, санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За повідомленням пресслужби суду