flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителя Шепетівського району визнано винуватим у спричиненні тілесних ушкоджень

09 вересня 2021, 16:23

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною другою статті 125 Кримінального кодексу України (спричинення умисного легкого тілесного ушкодження, що потягло короткочасний розлад здоров’я), та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

Згідно з вироком суду, 23 червня 2021 року, обвинувачений, знаходячись в кухні будинку в с. Плесна Шепетівського району на грунті особистих неприязних відносин умисно наніс потерпілій один удар кулаком в область перенісся, внаслідок чого заподіяв тілесне ушкодження у вигляді садна в ділянці перенісся, що відноситься до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості як таке, що спричиняє короткочасний розлад здоров’я.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений свою вину визнав частково та показав, що 23 червня 2021 року у нього виник спір з дружиною через те, що вона погрожувала вигнати його з дому, де він проживає, оскільки це її спадок, незважаючи на те, що він робив там ремонт, через що він вдарив її долонею по щоці, після чого пішов спати. Заперечив нанесення удару кулаком руки у перенісся потерпілій.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду