flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено угоду про визнання винуватості

22 жовтня 2021, 15:27

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором та підозрюваним за участю захисника.

Місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого частиною 1 статті 310 (незаконний посів та вирощування рослин конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого в дохід держави витрати за проведення судової експертизи в сумі 686 гривень 48 копійок.

Згідно з вироком суду, обвинувачений наприкінці квітня 2021 року на присадибній ділянці власного домоволодіння, в м. Шепетівка, діючи умисно, не маючи відповідного дозволу, власноручно висіяв у ґрунт рослини коноплі.

У подальшому, в порушення вимог нормативних актів, які регулюють порядок обігу наркотичних засобів, обвинувачений шляхом прополювання, просапування проріджування та підв’язування виростив 17 рослин конопель, які згідно висновку експерта містять психоактивний компонент тетрагідроканнабінол і є рослинами роду конопель.

За умовами угоди про визнання винуватості обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду