flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двох місцевих жителів визнано винуватими у крадіжці

13 грудня 2021, 15:47

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким двох місцевих жителів визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою  групою осіб), та призначено кожному покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік. На підставі ст.75 КК України звільнено обвинувачених від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий термін строком 1 рік.

На підставі ст. 76 КК України покладено на обвинувачених такі обов’язки: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Згідно з вироком суду, 25 вересня 2021 року, перебуваючи у будинку у місті Шепетівка, Г. запропонував своєму братові О. вчинити крадіжку двох металевих сміттєвих контейнерів з території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод», на що останній погодився.

З метою реалізації злочинного наміру, в той же день обвинувачені, приїхали до товариша, переконавши останнього допомогти їм завантажити, нібито належні їм, два металеві сміттєві контейнери з території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод».

Обвинувачені Г. та О., перебуваючи на території ПрАТ «Шепетівський цукровий завод», діючи за попередньою змовою групою осіб, в присутності свого товариша, який був переконаний у законності їх дій, умисно таємно викрали два металеві сміттєві контейнери вартістю 900 грн,  завантаживши їх в автомобіль, чим завдали майнової шкоди потерпілій юридичній особі. Того ж дня продали  вказані сміттєві контейнери, за що отримали грошові кошти в сумі 900 грн, які витратили на власні потреби.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину у вчиненні кримінального правопорушення  при вищенаведених обставинах визнали  повністю, не заперечували фактичних обставин справи та правової кваліфікації вчиненого діяння, розкаялися у скоєному,  просили його суворо не карати.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду