flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ШАНОВНІ ПОЗИВАЧІ ТА ЇХ ПРЕДСТАВНИКИ!!!

01 вересня 2023, 14:31

     Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області звертає вашу увагу на таке.

   За загальним правилом підсудності відповідно до частини 1 статті 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

   Відповідно до пункту 3-1 розділу XII «Прикінцеві та Перехідні положення» Закону України «Про судоустрій та статус суддів» до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

   Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

   Отже, позови слід подавати до судів у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX (ПО СТАРИХ РАЙОНАХ).

   Славутський міськрайонний суд, Нетішинський міський суд, Полонський та Білогірський районні суди Хмельницької області ДІЮТЬ та РОЗГЛЯДАЮТЬ СПРАВИ.

   У зв’язку з викладеним, Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області просить під час визначення уповноваженого суду перевірити місце знаходження населеного пункту до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX та звертатися до суду за місцем проживання відповідача (ПО СТАРИХ РАЙОНАХ).

 

Дякуємо за увагу!