flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Десять років в’язниці: суд ухвалив вирок обвинуваченому у вбивстві своєї матері

10 жовтня 2023, 09:05

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав 42-річного жителя с. Судилків Шепетівського району винним в умисному вбивстві матері (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України) та покарав його десятьма роками позбавлення волі.

Сімейний конфлікт стався зранку 5 червня 2023 року у родинному будинку – п’яний син почав бити матір руками, взутими ногами, головою об підлогу.

За висновками судово-медичної експертизи, чоловік завдав рідній матері близько пів сотні ударів у різні частини голови й тулуба. Від отриманих травм жінка померла на місці.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вбивстві визнав частково. За його словами, того дня він упав на підлогу разом з матір’ю, коли намагався занести її на ліжко. Коли ж згодом її туди заволік, то кілька разів вдарив по обличчю і пішов спати. Потім чув, що вона знову впала, але не підходив до неї. Як прокинувся, у кімнаті вже був батько. Він узяв у нього 100 грн і поїхав на роботу, проте на зупинці його затримала поліція.

Потерпілий, батько обвинуваченого, розповів, що між сином і дружиною часто виникали конфлікти через те, що жінка зловживала алкоголем. Син побив її не вперше. 

При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений вчинив особливо тяжкий злочин, до цього неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, за місцем проживання характеризується позитивно. Обставиною, що пом’якшує йому покарання, суд визнав щире каяття, обставинами, які обтяжують покарання, – вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та щодо особи, з якою він перебував у сімейних відносинах.   

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду