flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджений за вбивство сина до 13 років позбавлення волі, все таки відбуватиме призначене покарання!

22 березня 2018, 15:16

            Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок Шепетівського  міськрайонного суду відносно К.,  у справі по обвинуваченню за ч.1 ст. 115 КК України.

            Вироком суду від 19 грудня 2017 року К., визнано винним за вказаною статтею та призначено покарання  у виді позбавлення волі строком на 13 років.

            Нагадаємо, що 21 липня 2017 року, близько 00 годин, К., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання, вступив в словесну суперечку зі своїм неповнолітнім сином К., 2000 року народження, який прийшов у вказаний будинок разом зі своєю матір'ю з метою захисту останньої, оскільки, К., будучи агресивним, вигнав перед цим її з будинку. Під час конфлікту, К., не реагуючи на прохання сина заспокоїтися та йти спати, на грунті неприязних сімейних відносин, з метою позбавлення життя сина, умисно, схопив у руку господарський ніж та наніс ним один удар у верхню праву частину грудної клітини останнього. Вказаним ударом ножа К. спричинив неповнолітньому тілесне ушкодження у вигляді проникаючого поранення грудної клітки (рана передньої поверхні шиї справа) з пошкодженням правої легені та розвитком крововтрати, що має ознаки тяжкого тілесного ушкодження, як небезпечне для життя в момент спричинення та перебуває у прямому причинному зв’язку із настанням смерті.

      Незважаючи на заперечення вини обвинуваченим, його вина  у скоєнні умисного вбивства сина об’єктивно підтвердилася сукупністю доказів, досліджених судом під час судового слідства.

        Заслухавши доповідь судді апеляційного суду та всіх учасників справи колегія суддів дійшла висновку, що апеляційні скарги задоволенню не підлягають, а відтак вирок набрав законної сили і підлягає виконанню.

 

 

 

        Прес-служба суду