flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки позбавлення волі за збут наркотичних засобів

17 травня 2018, 15:40

     Вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області визнано винним громадянина Т. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України - незаконне придбання, виготовлення та зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинений повторно, із застосуванням ст. 69 КК України призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна, крім житла.

     Подія сталася 01 вересня 2017 року, близько 21 години. Т., знаходячись в одному із сіл Шепетівського району на березі ставу, знайшов рослину дикоростучої коноплі. Зірвавши із стебла декілька листків, в подальшому залишив їх з метою висушування.

     07 вересня 2017 року, переконавшись, що листя висушилося, забрав частину, після чого подрібнив і виготовив готовий для вживання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який зберігав з метою збуту. Решту залишив.

    В подальшому Т. неодноразово, за попередньою домовленістю, зустрічався із легендованими особами, яким збував наркотичний засіб та отримував кошти.

     Обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

     Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

     До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.