flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державний бюджет поповнився більше ніж на півмільйона гривень за рахунок сплаченого судового збору

18 червня 2018, 13:19

     Відповідно до ст. 1 Закону України «Про судовий збір» судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом.

     Судовий збір включається до складу судових витрат. Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

     З початку року по 01.06.2018 року за подання до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області позовних заяв, заяв у справах окремого та наказного провадження в порядку цивільного судочинства фізичними та юридичними особами, інших заяв, адміністративних позовів, фактично сплачено судовий збір на суму, що становить 539 061 грн;

       З них за подання до суду:

 - позовної заяви майнового характеру – 309 788 грн.;

- позовної заяви немайнового характеру –174 020 грн.;

- заяв у справах окремого провадження, заяв про забезпечення доказів або позову, заяв про перегляд заочного рішення, заяв про роз’яснення судового рішення, які подані юридичною особою або фізичною-особою підприємцем –21 320 грн;

- заяв про видачу, скасування судового наказу – 3 436 грн.

     Щодо справ про адміністративні правопорушення, а саме  у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особами, які притягувались до адміністративної відповідальності, було сплачено судовий збір на суму, що становить 30 306 грн.