flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опір та умисне заподіяння тілесних ушкоджень поліцейському

02 жовтня 2018, 08:20

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт відносно місцевого жителя С., який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків), ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків)КК України.

     Досудовим слідством встановлено, що 01.09.2018 року працівники поліції К. та М. заступили на чергування в складі групи реагування патрульної поліції.

     В цей же день  по телефонній лінії «102» надійшло анонімне повідомлення на адресу чергової частини Шепетівського ВП про те, що невідома особа вкаже працівникам поліції місця збуту наркотичних засобів особам ромської національності. Вказане повідомлення зареєстровано в журналі єдиного обліку від 01.09.2018 року та передано працівникам сектору реагування патрульної поліції К. та М., які відразу на службовому автомобілі прибули на місце події.

     Обвинувачений С., який перебував за вказаною адресою, помітивши працівників поліції, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почав вести себе агресивно та висловлюватися в їх сторону нецензурними словами.

     З урахуванням вказаної поведінки С., працівники поліції, виконуючи свої службові обов’язки, вирішили припинити протиправні дії останнього. С. не відреагував на законні вимоги працівників поліції та підійшовши до них, почергово штовхнув кожного в груди, після чого схопив за форменний одяг К. та почав шарпати. Працівник поліції М., намагаючись припинити протиправні дії, застосував газовий балон «Терен 4М» та гумовий кийок ПР-73.

     Водночас, коли собака бійцівської породи вийшла з території домоволодіння, С. спрямував вказівного пальця в напрямку працівника поліції К. та надав собаці неодноразові команди «Фас». Виконуючи команди власника, собака накинулась та вкусила інспектора за ногу.

      Колишня дружина обвинуваченого відтягнула собаку від працівника поліції, а С. повернувся у домоволодіння.

     У такий спосіб колишня дружина припинила протиправні дії, що виразились в опорі працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків.

     В результаті вказаних дій С., які полягли у цькуванні власного собаки, потерпілому К. заподіяно тілесне ушкодження у вигляді рани на гомілці, яке відноситься до категорії тілесного ушкодження легкого ступеня тяжкості, як таке, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.  

 

     За повідомленням прес-служби суду