flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Угода з прокурором

22 листопада 2018, 17:09

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні за обвинуваченням Б.

Б. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Згідно вироку, Б. в жовтні 2017 року, Б., перебуваючи у м. Київ під час розмови із малознайомим чоловіком та повідомивши про намір отримання посвідчення водія на право керування транспортними засобами, отримав у відповідь обіцянку виготовити та надати йому посвідчення водія за грошову винагороду.

Невстановленою особою за допомогою знакодрукуючого пристрою виготовлено вказаний документ, який не відповідає встановленому зразку.

Отримавши від малознайомого чоловіка за винагороду в сумі 5000 гривень посвідчення водія з ознаками повної підробки, Б. використовував його в якості дозвільного документа, що надає право керувати певними транспортними засобами.

06 червня 2018 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, був зупинений працівниками поліції, на вимогу яких пред’явив заздалегідь підроблене посвідчення водія та у такий спосіб використав його.  

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення та щиро розкаявся.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду