flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадіжка ювелірних виробів

29 січня 2019, 09:14

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянки К., яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України.

    Досудовим слідством встановлено, що 12.10.2018, К., маючи непогашену судимість за незаконне придбання та зберігання з метою збуту, незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, перебуваючи у спальній кімнаті квартири, скориставшись відсутністю потерпілої, таємно викрала золотий ланцюг та кулон (ладанку).

     У подальшому, обвинувачена попросила свою знайому С. залишити в заставу викрадені золоті вироби. Не будучи обізнаною про факт вчинення крадіжки, С. погодилась та пішла до відділення ломбарду, де використовуючи власний паспорт, уклала два договори, за що отримала грошові кошти в загальній сумі 5126,22 грн., які одразу віддала для К., якими остання розпорядилась на власний розсуд.

     Своїми умисними діями обвинувачена завдала потерпілій майнової шкоди на загальну суму 6640 грн.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 

     За повідомленням прес-служби суду