flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки позбавлення волі отримав обвинувачений за вбивство через необережність

12 лютого 2019, 16:58

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким Г. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого  частиною першою статті 119 (вбивство, вчинене через необережність) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

     Згідно вироку, 17 серпня 2018 року, неповнолітній Г., помітив у малолітнього К. пневматичну гвинтівку, якою К. здійснював постріли по горіхах та пляшках. К. на прохання Г. здійснити декілька пострілів, дав йому вказану гвинтівку, а С., спорядивши на прохання Г. цю гвинтівку кулею, пішов ставити на дерев'яний паркан горіх, у який мав намір влучити обвинувачений Г.

    Г., не передбачаючи настання шкоди для життя і здоров'я малолітнього С., утримуючи неприцільно в руках вищевказану гвинтівку в напрямку С., тримаючи при цьому вказівний палець на спусковому гачку, допустив необережне спускання спускового гачка, внаслідок чого відбувся постріл, від якого куля влучила у скроневу ділянку голови зліва малолітньому.

     В результаті вищевказаних дій обвинуваченого малолітньому потерпілому заподіяно тілесні ушкодження, які за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння є тяжким тілесним ушкодженням та перебуває у прямому причинно-наслідковому зв’язку з настанням смерті С. 

     В судовому засіданні обвинувачений Г. свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, у вчиненому розкаявся, попросив вибачення у потерпілого.

     До набрання вироком законної сили запобіжний захід обвинуваченому змінено з особистого зобов’язання на тримання під вартою, взявши його під варту із зали судових засідань.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

   Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 119 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

     За повідомленням прес-служби суду