flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі за умисне вбивство вилами

14 березня 2019, 10:05

     Колегією суддів Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ухвалено вирок, яким З. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого  частиною першою статті 115 (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком 7 років.

     Згідно вироку, 31 травня 2018 року, З., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, спав у будинку за місцем свого проживання.

     Прокинувшись, вийшов із будинку та почав сваритись зі своєю бабусею, 1942 року народження.

     Так, З., взявши в руки господарські вила, умисно наніс не менше трьох ударів металевими зубцями вил у живіт та грудну клітку бабусі, заподіявши тілесні ушкодження у вигляді десяти непроникаючих ран на шкірі живота та грудної клітки, численних саден, а також проникаючого поранення грудної клітки із ушкодженням серця, яке відноситься до тяжкого тілесного ушкодження та призвело до крововтрати та смерті потерпілої.

     Допитаний в судовому засіданні обвинувачений З. свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав частково, не заперечував спричинення тілесних ушкоджень, які виявлені на тілі бабусі, у вчиненому розкаявся, ствердив, що цього ж дня вживав спиртні напої.  

     До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

     За повідомленням прес-служби суду