flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконне носіння боєприпасів

18 березня 2019, 15:03

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Л., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 (придбання та носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що Л. під час проходження військової служби у лісосмузі знайшов ручну оборонно-осколкову гранату Ф-1 та уніфікований запал дистанційної дії, які у своїй сукупності відносяться до категорії боєприпасів, обернувши їх на свою користь, таким чином, придбавши знайдені боєприпаси, після чого самовільно вибув із боєприпасами до місця свого проживання.

     Перебуваючи в магазині «Кристал», що в м. Шепетівка, обвинувачений, без передбаченого законом дозволу, незаконно носив боєприпаси, демонструючи працівниці магазину, які в подальшому працівниками правоохоронних органів у обвинуваченого були вилучені.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

     За повідомленням прес-служби суду