flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області ухвалив вирок за наругу над могилою

20 березня 2019, 15:14

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким І. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого  частиною третьою статті 297 (наруга над могилою з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчинена повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді  позбавлення  волі на строк 4 роки. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового складання покарання за даним вироком та вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 11  липня 2018 року остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі строком 4 років 6 місяців.

     Згідно вироку, 08 лютого 2019 року, раніше судимий обвинувачений І., перебуваючи на кладовищі, зняв із кріплення огорожі місця поховання,  металеву хвіртку, чим завдав матеріальної шкоди потерпілому на суму 420 грн.

     Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, у скоєному щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілого, злочин вчинив у зв’язку з тяжким матеріальним становищем.

     До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 297 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

     За повідомленням прес-служби суду