flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф - за керування мотоциклом у нетверезому стані без посвідчення водія

25 березня 2019, 15:57

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області П., 1973 року народження, визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та застосовано стягнення у виді штрафу в розмірі  шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки такого права П. не має.

     08.03.2019, П., не маючи посвідчення водія, керував мотоциклом марки «Musstang MT 110-3» з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Стан сп’яніння визначено в установленому порядку за допомогою приладу «Драгер-Алкотест» з результатом 2,02 проміле.

     П. в судовому засіданні свою вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, у вчиненому розкаявся.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачає призначення покарання у виді штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     За повідомленням прес-служби суду