flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок щодо групи осіб, які організовували крадіжки і викрадення транспортних засобів

03 квітня 2019, 17:02

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винуватими У., Ч., В. та Ф.

У., Ч., В. та Ф. визнано винуватими у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, з проникненням у приміщення), ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням  у інше приміщення), ч. 2 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї – кастету, без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України та призначено покарання:

- на підставі ч.1 ст.71 КК України  за сукупністю вироків, шляхом часткового складання покарань  за цим вироком  та за вироком   Славутського міськрайонного суду Хмельницької області  від 10.06.2015 року  остаточно призначити покарання У. – 7 (сім) років позбавлення волі, без конфіскації майна відповідно до ст.98 КК України;

-  на підставі ст.71 КК України до призначеного покарання за цим вироком, частково приєднати невідбуте покарання за вироком від 13.04.2016 року Рівненського міського суду Рівненської області та остаточно призначити покарання Ч. – 6 (шість) років позбавлення волі, без конфіскації майна відповідно до ст.98 КК України;

- на підставі ч.4 ст.70 КК України  за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарань  за цим вироком  та за вироком   Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області  від 02.06.2017 року  остаточно призначити покарання В. – 6 (шість) років позбавлення волі, без конфіскації майна відповідно до ст.98 КК України;

- Ф. 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено Ф. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Обвинуваченого У. за ч.3 ст.185 КК України (по епізодах викрадення майна у К.,  Ф.,), за ч.2 ст.289 КК України (по епізодах незаконного заволодіння транспортними засобами М., Є., П., Ч.), за ч.2 ст. 185 КК України (по епізоду  викрадення майна у П.)  виправдано за недоведеністю вини у вчиненні  вказаних кримінальних правопорушень.

З обвинуваченого У. на користь потерпілих стягнуто 94 455,75 грн. майнової шкоди та 16 500 грн. моральної шкоди.

З обвинуваченого Ч. стягнуто майнової шкоди – 47 911,25 грн., моральної – 6 500 грн.

Обвинуваченому В. доведеться сплатити 123 269 грн. майнової шкоди та 11 000 грн. – моральної.

З обвинуваченого Ф. стягнуто 14 390 грн. майнової шкоди та 4 000 грн. – моральної.

Згідно вироку, у період з вересня 2015 року по січень 2017 року У. (на той час неповнолітній) вчинив ряд крадіжок чужого майна, неодноразово проникав у гаражні приміщення, заволодівав автомобілями та мотоциклами, чим завдавав майнової шкоди потерпілим.

 В період з жовтня по листопад 2015 року У. та Ч. (на той час неповнолітній), за попередньою змовою між собою, проникали в гаражні приміщення, незаконно заволодівали автомобілями та викрадали електроінструменти та документи, чим завдали потерпілим матеріальної шкоди.

В  січні-лютому 2016 року Ч. та Ф.,  за  попередньою  змовою між собою, викрали три велосипеди та навісні та велосипедні замки.

В ніч на 11 лютого 2016 року, У. та Ф. проникли  в приміщення гаражів та вчинили крадіжки майна. З приміщення одного із гаражів незаконно, повторно, заволоділи мопедом  марки «Simple 50 СС» та іншим майном потерпілого.

В ніч на 22 лютого 2016 року  У., Ч. та Ф. заволоділи легковим  автомобілем «ВАЗ 21063» та з багажника даного авто викрали інструменти та інші речі, чим завдали потерпілому шкоди.

В квітні-червні 2016 року Ф., викравши три велосипеди, завдав шкоди потерпілим.

У вересні-грудні 2016 року, В. (на той час неповнолітній), незаконно заволодів автомобілем, із салону якого викрав комплект шарових шарнірів та комплект тормозних колодок, мотоциклами марки «ИЖ Планета 5к», «Honda XR 250» та скутерами марки «Ямаха BVS», «Honda Dio».

Крім того, 25 жовтня 2016 року Ч. проник у приміщення сараю, звідки викрав козу, чим завдав потерпілому майнової шкоди.

 31 жовтня 2016 року У. та В. проникли в житловий будинок, звідки викрали  грошові кошти в сумі 6900 грн., 110 євро, золоті та срібні вироби.

Всередині жовтня 2016 року У., виявивши на території парку кастет, який є неклинковою холодною зброєю ударно-дробильної дії, виготовлений саморобним способом, в такий спосіб придбав його, та носив при собі, до виявлення та вилучення його працівниками поліції.

Обвинувачений У. в судовому засіданні вину у  скоєнні інкримінованих  йому злочинів визнав частково.

Обвинувачені  Ч., В. та Ф. в судовому засіданні  вину  у  скоєнні інкримінованих злочинів визнали повністю.  У скоєному щиро каються.

Міри запобіжних заходів до вступу вироку в законну силу обвинуваченим У., Ч. та В. залишено без змін – тримання під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду