flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно трьох обвинувачених

16 квітня 2019, 08:43

    До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно К., С. та П., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб, пов’язаного з опором іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що К., будучи неодноразово засудженим за вчинення злочинів проти власності, життя та здоров’я особи, за попередньою змовою групою осіб із С. та П., 19.01.2019, в нічний час, помітили потерпілого В.

     Наблизившись до останнього, С., безпричинно, кулаком наніс йому один удар в око, після чого К. та П., утримуючи його за плечі, нанесли по одному удару коліном кожен в ділянку грудної клітки, внаслідок чого останній впав спиною на асфальтне покриття.

     Продовжуючи свої протиправні дії, коли потерпілий намагався підвестись, обвинувачені нанесли ще близько десяти ударів ногами по тулубу та голові потерпілого.

      У результаті протиправних дій обвинувачених, потерпілому спричинено легкі тілесні ушкодження.

     Крім того, К., за попередньою змовою із С. та П., спричинили тілесні ушкодження дружині потерпілого та потерпілому Д., які намагалися припинити хуліганські дії обвинувачених та отримали  тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, як такі, що викликають короткочасний розлад здоров’я, після чого обвинувачені сіли в автомобіль та поїхали з місця події.  

     Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 296 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

     За повідомленням прес-служби суду