flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив: затримати строком на шість місяців та примусово видворити з України

17 квітня 2019, 11:44

     Рішенням Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області задоволено позов Шепетівського районного відділу управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області до Ф. про затримання з метою поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України та примусового видворення за межі України. Вирішено затримати строком на шість місяців громадянина Республіки Азербайджан Ф. з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та примусово видворити з України.

     Позивач звернувся до суду з даним позовом, посилаючись на те, що 16 квітня 2019 року працівниками Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області було виявлено громадянина Республіки Азербайджан Ф., при перевірці паспортного документа якого встановлено, що 13.03.2019 року Ладижинським МС УДМС України у Вінницькій області прийнято рішення № 3 про примусове видворення з України та зобов’язано його залишити територію України до 11.04.2019 року, яке останній не виконав без поважних причин та продовжує порушувати чинне міграційне законодавство.

     Відповідач у судовому засіданні позов визнав, пояснив, що вчасно не покинув територію України, оскільки син навчається в Острозькій академії і сину потрібна матеріальна підтримка.

     Виконання рішення суду підлягає негайному виконанню.

     Рішення законної сили не набрало та може бути оскаржено до Сьомого апеляційного адміністративного суду.

     За повідомленням прес-служби суду