flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заклав у ломбард крадений телефон

23 квітня 2019, 16:39

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина С., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що С., 09.02.2019, перебуваючи в спальній кімнаті будинку М., таємно викрав мобільний телефон вартістю 2433,33 грн. та покинув будинок.

     В той же день, обвинувачений, ввівши в оману свого знайомого Т., повідомив, що вказаний мобільний телефон належить йому та передав телефон Т., який, використовуючи власний паспорт у ломбарді, оформив фінансовий кредит, передавши телефон в якості предмету застави, взамін отримавши грошові кошти в сумі 1584 грн., які передав обвинуваченому, а останній витратив їх на власні потреби.

     Своїми умисними діями обвинувачений завдав потерпілому майнової шкоди на загальну суму 2513,33 грн.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 

     За повідомленням прес-служби суду