flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 місяці арешту – за викрадення коней

08 травня 2019, 13:31

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким Б. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 (викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді арешту на строк 3 місяці.   

     Згідно вироку, 25 лютого 2019 року, Б., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, повторно, таємно викрав пару коней та гужовий віз, які належать Н., чим спричинив останньому матеріальну шкоду на загальну суму 33 790 грн.

     В судовому засіданні обвинувачений Б. повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину. Суду показав, що 25 лютого 2019 року близько 17 год., перебуваючи в нетверезому стані, повертався з роботи додому, однак заблукав. Побачивши двох коней, запряжених у віз, біля подвір’я одного з будинків, відв’язав коней та поїхав навмання. Не справився з керуванням та в’їхав у автомобіль, що стояв на вулиці. Завдані збитки потерпілому, а також власнику автомобіля відшкодував. У скоєному щиро розкаявся, просив суворо не карати.

  На переконання суду, покарання буде повністю відповідати ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та даним про особу обвинуваченого.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду. 

     За повідомленням прес-служби суду