flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинений розбій нападники понесуть покарання

11 червня 2019, 15:02

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винуватими М. та Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) Кримінального кодексу України  .

     М. призначено покарання у виді  позбавлення волі строком на 7 років. На підставі ст.ст.71, 72 КК України за сукупністю вироків визначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 7 днів з конфіскацією всього майна.

     Л. призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7  років 7 днів з конфіскацією всього майна.

   З вироку слідує, що 7 березня 2018 року у нічний час, раніше судимий М. разом з Л. знаходячись неподалік спортивного майданчика, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, за попередньою змовою групою осіб, відкрито незаконно заволоділи дорожньою валізою потерпілого Г. При цьому, засуджені нанесли потерпілому удари ногами по голові та тулубу, в результаті чого  потерпілий отримав тілесні ушкодження легкого та  середнього ступенів тяжкості.

   В судовому засіданні обвинувачений М. свою вину у вчиненні, інкримінованого  кримінального правопорушення визнав частково.

   Обвинувачений Л. свою вину не визнав .

   До набрання вироком законної сили обвинувачені будуть утримуватись під вартою.

   Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

    За повідомленням прес-служби суду