flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбій

25 червня 2019, 16:47

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина П., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що П., будучи раніше судимим за злочини проти власності, 26.04.2019 року у вечірній час помітив потерпілого П., який розмовляв по мобільному телефону, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння .

     У подальшому П. наздогнав потерпілого, вчинив напад на нього із застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров’я особи, яке виразилось у нанесенні кулаком декількох ударів в обличчя та удару у спину, внаслідок чого чоловік втратив рівновагу та впав на поверхню проїзної частини, отримавши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

     Скориставшись безпорадним станом потерпілого, обвинувачений заволодів мобільним телефоном, чим завдав потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 2504,33 грн.

     Обвинуваченому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 187 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

     За повідомленням прес-служби суду