flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За збут та зберігання метадону загрожує від шести до десяти років позбавлення волі

04 вересня 2019, 16:52

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно раніше судимого за аналогічні злочини громадянина С., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 КК України, вчинене повторно ) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що С., маючи не зняту та не погашену судимість, придбавав у невстановлених осіб наркотичний засіб – метадон з метою збуту.

     В подальшому, обвинувачений зустрічався із легендованими особами, яким збував згортки з прозорого полімерного матеріалу з наркотичним засобом – метадоном, за що отримував грошові кошти.

     Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання С., працівниками поліції виявлено та вилучено чотири згортки з прозорого полімерного матеріалу із кристалічною речовиною білого кольору, яка містить у своєму складі наркотичний засіб метадон, загальною масою 0,78568 г.

     Нагадуємо, що санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

     За повідомленням прес-служби суду