flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від призову на строкову військову службу чоловік постане перед судом

11 вересня 2019, 16:05

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Ш., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 335 (ухилення від призову на стокову військову службу) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що згідно рішення Шепетівської районної призовної комісії № 5 від 15.04.2019 року призовник Ш., 1998 року народження, призваний на строкову військову службу, якому 08.05.2019 в приміщенні Шепетівського об’єднаного міського військового комісаріату під розпис, вручена повістка з вимогою прибути до Шепетівського ОМВК з метою відправлення до Хмельницького обласного збірного пункту для проходження військової служби.

     Проте, в подальшому призовник Ш. за відсутності поважних причин, не маючи підстав для відстрочки від призову на строкову військову службу, не прибув до Шепетівського ОМВК для відправлення на збірний пункт та про причини свого неприбуття не повідомив, у такий спосіб ухилився від призову на строкову військову службу.

     Нагадуємо, що санкція ст. 335 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

     За повідомленням прес-служби суду