flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внаслідок зіткнення з автомобілем «Камаз» чоловік отримав численні ушкодження

02 жовтня 2019, 11:22

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Ч., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що 14.07.2019, Ч., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «ВАЗ», що належить на праві власності громадянину Р., який перебував у даному авто, відволікся від керування транспортним засобом на налаштування автомагнітоли, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з нерухомим вантажним автомобілем «Камаз», який був припаркований на узбіччі.

   Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди, пасажир Р. отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

     За повідомленням прес-служби суду