flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бійка біля ставка

29 жовтня 2019, 15:12

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя м. Шепетівка визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, яке не є небезпечним для життя, і не потягло наслідків, передбачених у ст.121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки.

     На підставі статті 75 КК України звільнено Ш. від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки. 

     Згідно з вироком суду, 27 вересня 2017 року обвинувачений, біля ставка помітив потерпілого, який самовільно, без його дозволу ловив рибу з орендованого ним ставка, та вдарив ногою в груди, заподіявши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

     В судовому засіданні Ш. вину в інкримінованих йому злочинах не визнав, заперечив встановлені органом досудового розслідування обставини.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду