flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місцевого жителя судитимуть за хуліганство

27 листопада 2019, 15:41

      До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю), частиною третьою статті 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, якщо вони були пов’язані з опором іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії) Кримінального кодексу України.

    Досудовим слідством встановлено, що 04.11.2019, обвинувачений, перебуваючи поблизу приміщення приватного підприємства «Формула здоров’я», усвідомлюючи, що за його незаконними діями спостерігають сторонні особи, підбіг до потерпілої Я., яка намагалась сісти в автомобіль, безпричинно, взяв її за волосся та потягнув з салону автомобіля, внаслідок чого жінка впала спиною на асфальтобетонне покриття.

     Одразу після цього, обвинувачений наніс потерпілій удари ногою в грудну клітку, плече, гомілку та в око, спричинивши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості. Після цього у конфлікт втрутився О., який намагався припинити злочинні дії обвинуваченого. В свою чергу обвинувачений вдарив кулаком О., внаслідок чого останній втратив рівновагу та впав, отримавши легкі тілесні ушкодження.

     Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 296 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

     Санкція ч. 3 ст. 296 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

     За повідомленням прес-служби суду