flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Шепетівського району обвинувачується у використанні завідомо підробленого свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

06 грудня 2019, 10:06

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що в листопаді 2017 року, обвинувачений у невстановленої досудовим розслідуванням особи придбав автомобіль з реєстраційним номерним знаком республіки Польща та отримав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, в подальшому, в інтернет мережі домовився про розмитнення авто та перерахував грошові кошти  в сумі 34 500 грн.

     У лютому 2019 року обвинувачений отримав через відділення ТОВ «Нова Пошта» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та два номерних знаки, які відразу встановив на свій автомобіль та почав використовувати.

     Обвинувачений у червні 2019 року у мережі інтернет на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС України перевірив свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та виявив, що воно видане на інший автомобіль. Після цього, достовірно знаючи, що свідоцтво не відповідає зразку бланку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, що перебуває в офіційному обігу, а саме є підробленим, продовжив користуватись останнім, а під час зупинки інспекторами СРПП № 2 Шепетівського ВП ГУПН в Хмельницькій області надав їм для перевірки підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, таким чином використавши його.

     Нагадуємо, що санкція ч. 4 ст. 358 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

     За повідомленням прес-служби суду