flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визнано винуватим у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло

20 січня 2020, 17:25

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочин проти встановленого порядку несення військової служби місцевого жителя визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання із застосуванням частини першої статті 69 КК України у виді арешту строком на 6 місяців.

     На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків вважати засудженим до покарання у виді арешту строком на 6 місяців та штрафу в розмірі 890  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 15130 грн.

     До набрання вироком законної сили запобіжний захід у виді тримання під вартою залишити без змін.

     Згідно з вироком суду, 21 березня 2019 року, обвинувачений, достовірно знаючи, що власник будинку в м. Шепетівка та члени її сім’ї перебувають за кордоном, ліктем вибив шибку віконного скла, та через отвір проник у будинок, звідки умисно таємно викрав комп’ютер в зборі. Викрадене майно близько 02 год. 22 березня 2019 року переніс в руках до будинку К. та в цей же день збув за 800 грн.

     Продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений проник на територію домоволодіння, через крайнє вікно, яке ним було попередньо розбите, проник всередину будинку, де викрав два масляних електричних конвектори та  пилосос, після чого із викраденим майном покинув домоволодіння. Вказане майно переніс до приміщення сараю за місцем свого проживання, після чого збув невстановленій слідством особі за 300 грн. Всього чоловік викрав майна потерпілої на загальну суму 4915,01 грн., спричинивши матеріальну шкоду.

     В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, щиро розкаявся, завдану шкоду потерпілій відшкодував повністю.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду