flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За побиття доньки суд покарав шепетівчанина 200 годинами громадських робіт

05 травня 2020, 17:23

     200 годин громадських робіт – таке покарання призначив Шепетівський міськрайонний суд обвинуваченому в заподіянні легких тілесних ушкоджень своїй доньці, визнавши його винним за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України.

     За вироком, 19 березня цього року нетверезий чоловік вдома у м. Шепетівка побив руками і ногами неповнолітню доньку, наостанок розламав і кинув в неї мобільним телефоном. У дівчинки медики виявили численні синці і садна на обличчі і в області хребта, які відносять до категорії легких тілесних ушкоджень.

     Як пояснив у суді обвинувачений, його розізлило, що дочка не допомагає матері, а сидить в телефоні. Однак, запевнив, що наразі з дівчинкою примирився і пообіцяв замість зламаного купити новий гаджет.

     Обираючи вид та міру покарання, суд врахував, що чоловік раніше не судимий, вчинив злочин невеликої тяжкості,  не працює, під динамічним спостереженням у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місцем проживання характеризується задовільно, притягувався до адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї,  згідно з висновком органу пробації, виправлення останнього без позбавлення або обмеження волі можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.  

     «Обставинами, що відповідно до ст. 66 КК України пом'якшують покарання, є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. Обставинами, що відповідно до ст.67 КК України обтяжують покарання, є  вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах», – констатує суд у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     За повідомленням прес-служби суду