flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

1 рік іспитового строку – ухвалено вирок за заподіяння умисних середньої тяжкості тілесних ушкоджень

19 травня 2020, 11:12

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров'я) Кримінального кодексу України і призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. 

     На підставі ст. 75 КК України звільнено К. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

   Згідно з вироком суду, 27 березня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в будинку, розташованому в с. Мальованка Шепетівського району, на ґрунті раптових особистих неприязних відносин, під час сварки з співмешканкою, умисно наніс останній не менше двох ударів кулаками обох рук в обличчя. В подальшому, ззаду тримаючи потерпілу за шию, відвів її у веранду та наніс не менше чотирьох ударів кулаками в обличчя, після чого заштовхнув її у вітальну кімнату, де взяв сокиру і наніс нею потерпілій обухом сокири не менше трьох ударів в ділянку тулуба. Не зупиняючись, бив ще й по обличчю.

     Вказаними діями обвинувачений заподіяв потерпілій легкі тілесні ушкодження та тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричиняють тривалий розлад здоров’я.

судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, щиро розкаявся.

      Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

      Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

     За повідомленням прес-служби суду