flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

850 гривень штрафу – призначено покарання за використання завідомо підробленого посвідчення водія

25 травня 2020, 12:40

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя м. Славути визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді  штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

     Присуджено до стягнення з С. на користь держави витрати на залучення експерта в розмірі 628,04 грн.

     Згідно з вироком суду, в лютому  2018 року обвинувачений, перебуваючи в м. Звенигородка Черкаської області, будучи обізнаним про порядок видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, зустрівся із невстановленою досудовим розслідуванням особою та домовився про виготовлення підробленого посвідчення водія, у зв’язку з чим надав невстановленій особі власні анкетні дані, фотокартку формату 3х4 та грошові кошти в сумі 4000 грн. в якості оплати за виготовлення посвідчення водія. В подальшому, зустрівшись з невстановленою особою, отримав від останнього виготовлене підроблене посвідчення водія на своє ім’я та використовував його до 09.16 год. 17.03.2020 року, коли звернувся до Територіального сервісного центру №6845 в м. Шепетівка, з метою обміну зазначеного підробленого посвідчення водія на посвідчення водія встановленого зразка в зв’язку з закінченням строку його дії, таким чином використавши його.

     Допитаний в судовому засіданні по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду