flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неправдиве повідомлення про підготовку вибуху закінчилось вироком суду

16 червня 2020, 14:29

      Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Шепетівської місцевої прокуратури та обвинуваченим за участю захисника.

     Визнано  жителя Шепетівського району винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей та іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді 2 років позбавлення волі.

     На підставі ст. 75 КК України  звільнено Д. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

     Обраний відносно  обвинуваченого запобіжний захід у вигляді домашнього арешту продовжено на 30 днів до 10 липня 2020 року включно.

     Згідно з вироком суду, 12 травня 2020 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в смт. Гриців Шепетівського району, умисно здійснив телефонний дзвінок з належного йому мобільного телефону на лінію «102» ГУНП в Хмельницькій області та після з’єднання з черговим анонімно повідомив завідомо неправдиву інформацію про загрозу вибуху через мінування Грицівського ВПУ №38, тим самим здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками.

     У зв’язку з отриманням вказаного повідомлення про підготовку вибуху співробітниками ГУНП в Хмельницькій області вжито негайні заходи безпеки, спрямовані на перешкоджання вибуху адміністративних будівель та території Грицівського ВПУ №38, встановлення вибухонебезпечних предметів і вибухових речовин, та здійснено огляд будівель та прилеглої території до Грицівського ВПУ №38, але вибухових пристроїв, вибухонебезпечних речовин під час огляду не встановлено.

     Обвинувачений підтримав угоду про визнання винуватості і просив її затвердити. При цьому пояснив, що укладення угоди є цілком добровільним.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду