flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок жителю м. Шепетівка за підроблення документів

06 липня 2020, 16:21

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим.

     Жителя м. Шепетівка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою, частиною четвертою статті 385 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік.

     Згідно зі статтею 75 Кримінального кодексу України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням і встановлено іспитовий строк тривалістю 2 роки.

     Присуджено до стягнення з обвинуваченого у дохід держави витрат за проведення експертизи в сумі 628 гривень 04 копійки.

     Згідно з вироком суду, в квітні 2014 року обвинувачений під час зустрічі із невстановленою особою чоловічої статі у м. Шепетівка домовився про виготовлення підробленого посвідчення водія, у зв’язку з чим надав власні анкетні дані, фотокартку та грошові кошти у сумі 6000 грн за виготовлення підробленого документу – посвідчення водія. В подальшому, обвинувачений отримав виготовлене підроблене посвідчення водія, яким у подальшому користувався під час керування відповідними транспортними засобами. Продовжуючи свою злочинну діяльність, обвинувачений звернувся до Територіального сервісного центру м. Шепетівка, з метою заміни підробленого посвідчення водія на нове.

     Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, підтримав угоду про визнання винуватості, щиро розкаявся у вчиненому.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду