flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за складання, видачу завідомо неправдивого офіційного документу

11 серпня 2020, 15:22

     Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким місцеву жительку визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 366 (в редакції Закону № 1261-VII від 13.05.2014 - складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України, і призначено покарання у виді штрафу в розмірі двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 4250 гривень, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, у тому числі у виборчих комісіях, а також з проходженням державної і публічної служби, виборчим процесом строком на 2 роки.

     Громадянку Д. у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 191 КК України – виправдано, у зв’язку із  відсутністю в її діях складу злочину.

     Присуджено до стягнення з Д. на користь держави судові витрати за проведення експертизи в сумі 7379,47 грн.

     Згідно з вироком суду, 02 квітня 2019 року, обвинувачена, перебуваючи на посаді голови дільничної виборчої комісії з виборів Президента України 31 березня 2019 року, склала та видала завідомо неправдивий офіційний документ, внісши до нього завідомо неправдиві відомості, а саме: рукописний текст про нарахування та виплату одноразової грошової винагороди голові ДВК, членам ДВК П. та Д. Після цього, надавши неправдивій постанові статусу офіційного документу, обвинувачена, надала останню у бухгалтерію, з метою нарахування собі та третім особам премії.

     В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованих їй кримінальних правопорушень визнала частково, в частині підроблення документу.

     Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

     Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду