flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс справи про розбій за участю неповнолітнього

13 листопада 2017, 11:31

      14 листопада 2017 року колегія суддів Шепетівського міськрайонного суду продовжить розглядати кримінальне провадження щодо неповнолітнього Т. та повнолітнього С., яких обвинувачують у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, (розбій), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло.

      За даними обвинувального акта, вночі 05.06.2017р. раніше судимий місцевий мешканець С., за попередньою змовою з неповнолітнім Т., шляхом демонтажу віконної рами, використовуючи заздалегідь підготовлені засоби приховування обличчя - «балаклави», які вони одягнули на голову, проникли до будинку, де проживали П., 1945 року народження та її син П., з метою вчинення розбійного нападу для заволодіння грошовими коштами та матеріальними цінностями. Обшукавши будинок, та, будучи незадоволеними сумою знайдених коштів, продовжили свою злочинну діяльність спрямовану на заволодіння чужим майном. Для цього зайшли у кімнату, в якій відпочивали потерпілі. Побачивши їх потерпіла почала кричати, після чого С., застосовуючи фізичну силу прикрив рот останньої, при цьому стискаючи її зап’ястя кистів обох рук, передпліччя та шиї, після чого зв’язав її руки, заздалегідь приготовленою пластиковою затяжкою та подолавши у такий спосіб опір потерпілої, відкрито заволодів її мобільним телефоном.

      Після цього, нападники, застосовуючи фізичну силу, повалили на підлогу потерпілого П., який прокинувся від криків матері, С. наніс один удар ножем в підборіддя потерпілого, а Т. затягнув заздалегідь підготовленими пластмасовими затяжками руки П.

      Подолавши у такий спосіб опір потерпілих, С. і Т. заволоділи грошовими коштами близько 1000 гривень.

      Вирок суду С. очікує під вартою, неповнолітній Т. знаходиться під домашнім арештом.

 

      Прес-служба суду