flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області пройшов навчання в режимі онлайн

23 листопада 2020, 16:43

     У період з 16 по 20 листопада 2020 року Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України в онлайн режимі проводилась підготовка суддів місцевих загальних судів.

     Програмою підготовки було передбачено інтерактивні лекції з використанням презентації Power Point в режимі онлайн трансляції через платформу “Zoom” на теми: «Відповідальність за корупційні   правопорушення   та правопорушення, пов’язані з корупцією», «Практика застосування законодавства у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків», «Провадження у справах про адміністративні правопорушення», «Особливості розгляду справ про право порушення,  що посягають на громадський порядок і громадську безпеку (дрібне хуліганство ст.173 КУпАП)», «Судова етика. Нормативне регулювання суддівської етики. Оновлення кодексу суддівської етики».

     20 листопада 2020 року проведено тренінг на тему: «Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством» в режимі онлайн трансляції.

   Під час тренінгу судді розглянули ситуативні завдання для удосконалення навичок щодо розпізнання відмінностей форм домашнього насильства, визначення впливу домашнього насильства на категорії цільових груп населення та суспільство. Обговорено теми: «Визначення  термінів домашнього насильства та його форми», «Вплив домашнього насильства на суспільство», «Міжнародні стандарти протидії домашньому насильству. Огляд практики Європейського суду з прав людини  та Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок стосовно рішень, пов’язаних із домашнім насильством».

     Від Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області у навчанні взяв участь суддя Огороднік І.В., який отримав відповідний сертифікат Національної школи суддів України. 

     За повідомленням прес-служби суду