flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за фактом ДТП

02 лютого 2021, 17:05

     До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

     Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, будучи працівником правоохоронного органу, 17.11.2020 у м. Шепетівка, керуючи належним йому транспортним засобом, не врахував дорожню обстановку, не надав переваги в русі пішоходам, які переходили проїзну частину вулиці по нерегульованому пішохідному переходу зліва направо відносно руху автомобіля, внаслідок чого здійснив наїзд на вказаних пішоходів.

   В результаті дорожньо-транспортної пригоди, відповідно до висновків судово-медичної експертизи, потерпіла С. отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, потерпіла К. отримала тяжкі тілесні ушкодження.

     Нагадуємо, санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

     За повідомленням прес-служби суду