flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За крадіжку техніки судом призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців

04 березня 2021, 16:39

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.

Запобіжний захід, обраний ухвалою слідчого судді Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 01.02.2021 року, у вигляді тримання під вартою  продовжити на 60 днів – по 2 травня 2021 року включно. 

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави витрати на залучення експертів в сумі 5720,05 грн.

Згідно з вироком суду, 24 січня 2021 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, приїхав на кінній підводі до будинку в смт. Гриців Шепетівського району, достовірно знаючи, що його власники тривалий час у ньому не проживають. Розбивши скло вікна, проник через нього до будинку, звідки умисно таємно викрав велосипед марки «ARDIS», два телевізори марки «Samsung», два DVD-плеєри марки «Samsung» та «ВВК», завдавши потерпілій майнової шкоди на загальну суму 6880,66 грн.   

Після цього обвинувачений почергово виніс вищевказане майно з будинку та залишив два DVD-плеєри та один телевізор поблизу сходів вищевказаного будинку, розпорядившись таким чином викраденим майном. Велосипед та інший телевізор чоловік помістив на віз кінної підводи, на якій приїхав, відвіз до свого місця проживання та заховав на території вказаного домоволодіння.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав. Завдані  потерпілій збитки на теперішній час відшкодовано його рідними.  

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду